Kunstenaars

Herman Brood.

 

Als jochie is Herman al veel aan het tekenen. Was je hem kwijt dan was de kans groot dat hij in het kamertje boven het magazijn van de machinefabriek van zijn vader aan het tekenen was. “Uw zoon is kleurenblind, maar dat is geen ramp. Hij kan alles worden, behalve beeldend kunstenaar.” Van deze uitspraak trekt Herman zich duidelijk niets aan. Tekenen deed hij overal. Op school, in de trein, in het café, in de taxi, voor een optreden, na een optreden, bij het opstaan en bij het naar bed gaan.
 

Schilderen
Later ging hij ook schilderen, vaak in zijn atelier in de Amsterdamse Spuistraat, boven Café Dante. Herman schilderde in de stijl van Cobra, op grote doeken en in felle primaire kleuren. De keuze voor primaire kleuren kwam vooral voort uit noodzaak: vanwege zijn kleurenblindheid. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening ‘brood’ vormt vaak een opvallend onderdeel van zijn schilderij.
 

Enorme belangstelling
Herman leefde zich uit met penselen, verf en spuitbussen. Dit tot groot plezier van steeds meer mensen. De belangstelling voor zijn werk groeide enorm en dat betekende een geweldige stimulans voor de kunstenaar. Tot op de dag van vandaag wordt zijn werk nog altijd verkocht aan een breed publiek.

Openingstijden

Maandag   Closed     
Dinsdag 11:00 - 18:00
Woensdag 11:00 - 18:00
Donderdag 11:00 - 18:00
Vrijdag 11:00 - 18:00
Zaterdag 11:00 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00